Scenariul polonez despre tragedia aviatică de la Smolensk. N-a fost accident

Autor: , in Externe / 11 aprilie, 2018, 15:54

Accidentul aviatic de la Smolensk, produs în 2010, în urma căruia a murit preşedintele polonez Lech Kaczynski şi a alţi 95 de oficiali, a fost cauzat de o explozie în aripa stângă, au anunţat, miercuri, anchetatorii polonezi, relatează site-ul postului Radio Poland, citat de zf.ro.

Noul raport vine după câţiva ani de cercetări şi strângere de probe în favoarea ipotezei că a fost vorba de o explozie, pentru a anula astfel concluziile raportului oficial întocmit de partea rusă, potrivit căruia tragedia a fost prvocată o eroare de pilotaj, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit scenariului polonez, explozia fatală s-a produs când aeronava se afla la aproximativ 900 de metri de aeroportul din Smolensk. Ulterior, a explodat şi fuzelajul aeronavei, aspect ce a dus la prăbuşirea avionului în care se afla preşedintele polonez, au anunţat anchetatorii.

Raportul anchetatorilor polonezi a fost publicat la o zi după comemorarea a opt ani de la catastrofa aeronautică de la Smolensk.

Lech Kaczynski şi 95 de oficiali polonezi de rang înalt, inclusiv şeful Statului Major şi guvernatorul Băncii centrale se aflau la bordul aeronavei, în drum spre ceremonia de comemorare a celor câteva mii de ofiţeri polonezi masacraţi în Pădurea Katyn din Rusia de către poliţia secretă sovietică în 1940.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X