Procuratura Generală a venit cu o reacție după ce postul de televiziune Jurnal TV a difuzat miercuri seara imagini exclusive cu cei doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015 și spune că autorităţile Republicii Moldova întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei.

„Cazul este unul cu particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie, dar mai ales, mult profesionalism şi responsabilitate”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

În ceea ce privește imaginile video, reprezentanții Procuraturii spun că „unele informaţii sunt total iresponsabile, riscă sa pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită acţiunile aflate în desfăşurare”.

În noiembrie curent se vor face trei ani de când piloții moldoveni sunt ostatici, iar Procuratura motivează că „cu astfel de cazuri s-au confruntat multe state din lume, rezolvarea acestor situaţii a fost întotdeauna extrem de complexă şi dificilă, uneori a durat ani de zile şi a necesitat implicarea unor resurse instituţionale importante”.

„Autorităţile moldoveneşti au manifestat şi vor manifesta maximă preocupare pentru rezolvarea, în cele mai bune condiţii, a cazului cetăţenilor moldoveni deţinuţi în calitate de ostatici în Afganistan, punând pe prim plan grija ca vieţile lor să nu fie periclitate nici un moment”, se mai arată în comunicatul remis de Procuratură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here