Planul oligarhului Vladimir Plahotniuc pentru alegerile din Chișinău este similar cu cel din prezidențialele din 2016, susține deputatul român Matei Dobrovie. El este de părere că scopul final al acestuia este ca Andrei Năstase, candidatul comun al PDA,PAS și PLDM, să nu ajungă în turul 2.

„Scenariul este tras la indigo după cel de la alegerile prezidențiale. Candidații iepurași au același rol, fie că o fac fără să vrea sau voit. Atunci era Iurie Leancă, acum sunt Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu”, a menționat Dobrovie.

El a remarcat și faptul că „Traian Băsescu și ceilalți lideri ai clonei PMP din R.Moldova nu-l pomenesc deloc pe Vlad Plahotniuc”.

„Fostul președinte al României spune că nu-l interesează persoana care conduce cam toate instituțiile de peste Prut, prin urmare nu-l interesează sistemul oligarhic, nu-l interesează corupția, sărăcia, problemele cetățenilor. Interesant este că nici pe domnul Plahotniuc nu par să-l deranjeze deplasările și discursurile domnului Băsescu în toată Republica Moldova.

Problema este că, volens nolens, unioniștii de la PL și de la PUN fac jocul lui Plahotniuc la alegerile locale. Nici măcar nu au venit cu un candidat comun”, a mai punctat deputatul USR.

„Odată eliminat candidatul forțelor anti-oligarhice din turul 1, ar rămâne în cursă Silvia Radu, ”independenta” susținută cu bani și televiziuni de PDM, și candidatul socialiștilor, Ion Ceban. Iar aici lucrurile se simplifică: Binomul Dodon-Plahotniuc, care funcționează foarte bine, își va împărți printr-o înțelegere candidații. Unul va fi susținut pentru Primăria Bălți, iar doamna Radu va rămâne în Chișinău”, a mai spus Dobrovie.

El a amintit și de faptul că „doamna Radu este consiliată, pur întâmplător desigur, de un fost consilier de stat al președintelui Băsescu, Cristian Hrițuc, care îl lăuda pe Plahotniuc pentru discursul ținut la New York”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here