European Leagues, organizaţie care reuneşte 32 ligi profesioniste şi federaţii de fotbal din 25 ţări europene, se opune planurilor FIFA de extindere a Cupei Mondiale din 2022 şi a viitoarelor ediţii ale Cupei Mondiale a cluburilor, a anunţat preşedintele său Lars-Christer Olsson.

European Leagues, noua denumire din aprilie a fostei EFPL (Ligile profesioniste europene de fotbal), nu este de acord cu planul FIFA de extinde formatul turneului final de la 32 echipe la 48, preconizat pentru CM 2026, încă de la ediţia din Qatar, în 2022.

”Nu suntem pregătiţi să facem nicio schimbare de calendar pentru o extindere a CM 2022, a declarat Olsson pentru The Times. Am fost deja flexibili şi am permis disputarea Cupei Mondiale iarna, am căzut de acord cu datele, dar nu suntem pregătiţi pentru o prelungire a turneului final”.

În 2015, FIFA a anunţat că CM 2022 va avea loc în ultimele două luni ale anului (21 noiembrie-18 decembrie), pentru a se evita temperaturile extreme din perioada iunie-iulie în Qatar, ceea ce va forţa ligile să-şi ajusteze calendarul competiţional.

FIFA va lua o decizie privind extinderea numărului de echipe încă de la CM 2022 cu prilejul Congresului din luna iunie, scrie Agerpres.

Preşedintele Gianni Infantino a anunţat de asemenea că mai multe companii sunt interesate de extinderea Cupei Mondiale a cluburilor, de la 8 la 24 de echipe.

”Sunt discuţii şi despre extinderea Cupei Mondiale a cluburilor şi avem şi aici serioase rezerve”, a adăugat Olsson. „FIFA pare să fie pe calea lărgirii. E timpul ca lumea să se gândească la jucători, pentru că au nevoie de odihnă. Nu se poate ca doar banii să decidă cum să fie organizat fotbalul”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here