Partidul Unităţii Naţionale (PUN), la conducerea căruia se află fostul președinte al României Traian Băsescu este un „partid marionetă”, inventat de către liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pentru a rupe din voturile unioniştilor „de la principalii săi adversari politici”. Opinia este împărțită de directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu.

Vorbind despre declaraţiile de unire semnate de circa 140 de primării din Republica Moldova, Dan Dungaciu a afirmat că este vorba de „o manipulare a curentului” în Republica Moldova, fă­cută, în primul rând, de autorităţi”.

„Aş numi-o „unionismul plahotnicist”. Tipul ăsta de unionism func­ţionează precum Conul Leonida faţă cu reac­ţiunea, a lui Caragiale: revoluţie cu voie de la po­liţie. Deci, ăsta este un unionism cu voie de la po­liţie”, a menţionat expertul politic într-un interviu pentru FUMN.

Potrivit lui, „Plahotniuc speră ca, prin creaţia unui partid marionetă, care este Partidul Unităţii Naţio­nale (PUN), condus de Şalaru, va reuşi să rupă voturi de la principalii săi adversari politici: Parti­dul PAS, al doamnei Maia Sandu, Platforma DA, al lui Andrei Năstase, şi Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu”.

„Inventarea acestui partid unionist, PUN, este, de fapt, o creaţie politică, pentru a prin­de în capcană electoratul unionist. Tot ce se întâm­plă în Republica Moldova, din acest punct de vedere, poartă amprenta acestei manipulări. Din păcate!”, a subliniat Dungaciu. El a precizat însă că „nu în­seamnă că toţi unioniştii sunt apropiaţi de PUN”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here