Walter Leroy Moody Jr., un american care a plantat bombe în căsuțele poștale pentru a asasina un judecător al curții federale și un avocat al drepturilor civile, în 1989, a fost executat joi, în închisoarea din Alabama unde a stat închis zeci de ani, scrie New York Times, potrivit Digi24.

Moody, în vârstă de 83 de ani, a fost executat cu ajutorul injecției letale și a devenit cel mai bătrân prizonier pedepsit cu moartea. În 1989, Moody s-a aflat la baza mai multor atacuri mortale cu bombă și a unor atacuri dejucate în trei state din sudul Americii.

Bărbatul a fost găsit vinovat la mai multe capete de acuzare, însă a fost condamnat la moarte abia în 1996, pentru asasinarea judecătorului Robert S. Vance, de la Curtea de Apel a Statelor Unite, după ce Moody a plantat o bombă cu 80 de cuie într-un pachet pus în căsuța poștală a acestuia. Când judecătorul a deschis pachetul, bomba a explodat, l-a ucis și a rănit-o grav pe soția lui.

Două zile mai târziu, o altă bombă l-a ucis pe Robert E. Robinson, un avocat de origine afro-americană.

Fiul lui Vance, și el judecător în Alabama, a declarat că nu l-a iertat pe Moody, deoarece acesta nu a dat niciun semn că ar regreta faptele atroce. „Nu sunt psihiatru, dar dacă vorbești despre cineva și spui că e un psihopat, atunci el pare a fi exact genul acesta de persoană, pentru că este complet lipsit de empatie”, a spus acesta.

Moody a negat în tot timpul procesului că ar fi responsabil pentru atacurile plănuite și pentru moartea celor doi bărbați, însă paznicii închisorii au depus mai târziu o mărturie, afirmând că Moody vorbea adeseori singur în celula sa, repetând obsesiv că „ai ucis doi, acum nu mai poți pune la cale un alt atac”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here