Partidul Democrat din Moldova (PDM) s-a mutat de curând într-un birou nou, luxos, în centrul Chișinăului, construit cândva pentru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM). Pentru a-și asigura confortul, democrații au reușit să strămute sediul Judecătoriei Centru, din sediul Preturii Centru la Ministerul Agriculturii.

Conform unei anchete a Newsmaker, democrații deranjați de faptul că în aceeași curte se afla intrarea spre Judecătoria Centru, au reușit să strămute sediul instituțoiei.

Instanța ocupa etajul trei al Preturii sectorului Centru și o parte din clădirea de pe strada Ștefan cel Mare 73, unde se va muta în curând Procuratura Generală. În zilele de muncă, în preajma sediului era întotdeauna multă lume, fiind aduse persoane arestate, iar pasajul pe care democrații îl voiau închis servea drept parcare pentru cei de la judecătorie.

Problema a fost rezolvată printr-o reformă lansată de democrați. După ce au primit acordul pentru amenajarea curții de la Primărie, peste două săptămâni, la 11 octombrie 2017, Guvernul, la propunerea vicepreședintelui PDM, pe atunci ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a aprobat transferul Judecătoriei Centru în sediul Ministerului Muncii, de pe Ștefan cel Mare 162. Atunci, Ministerul Justiției spunea că în acest bloc urmează să se mute judecătoriile tuturor sectoarelor.

Strămutarea s-a făcut în pofida faptului că, cu jumătate de an mai devreme, se propunea ca pentru Judecătoria Chișinău, care va unifica instanțele din toate sectoarele, va fi construit un bloc nou. Atunci, Cebotari argumenta că nu poate fi identificat teren pentru construcția blocului, astfel s-a decis strămutarea judecătorilor în sediul Ministerului Agriculturii, inclusiv, pentru a economisi bani.

La doar o lună după decizia Guvernului, judecătorii au fost transferați în clădirea Ministerului Justiției, fără planificare și reconstrucție, în clădire nouă, eliberând spațiul pentru PD și intrarea din strada Bulgară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here