Doi ani în Șri Lanka, trei ani în India, patru ani în Kenya. Atât durează pedeapsa cu închisoarea pentru utilizarea pungilor de plastic.

În Mumbai au fost interzise sacoșele de plastic. Utilizarea acestora poate duce la o amendă de până la 380 de dolari. O utilizare repetată poate duce, însă, la pedeapsa cu închisoarea – cu un termen de până la trei ani.

Sunt interzise, de asemenea, farfuriile și tacâmurile de plastic, dar și folia alimentară. În acest mod, autoritățile din Mumbai și statul Maharaștra, India, încearcă să lupte cu deșeurile de plastic.

În 2018, voluntarii au colectat de pe plajele din Mumbai 12 tone de deșeuri.

India nu este singura țară care depune eforturi în lupta cu deșeurile de plastic.

În 2017, Kenya a adoptat cele mai aspre legi cu privire la utilizarea pungilor de plastic.

Acolo, 100 de milioane de pungi de plastic erau fabricate doar de supermarketuri. Deseori, deșeurile de plastic erau găsite în stomacurile vacilor sau ale peștilor.

Acum, pentru folosirea sacoșelor de plastic poți primi o amendă de 40 000 de dolari sau patru ani de închisoare.

Ruanda a interzis utilizarea pungilor de plastic în 2008. Astfel, capitala țării, Kigali, a devenit în zece ani cea mai curată de pe continentul african.

Ruanda a început producerea intensă a pungilor de hârtie, dar materia primă a început să se scumpească. Acum, țara se luptă cu contrabandiștii care importă sacoșe de plastic.

În Șri Lanka, lupta cu deșeurile de plastic a început 20 de ani în urmă. De câteva ori, sacoșele de plastic au înfundat sistemul de canalizare al celui mai mare oraș al țării, Colombo, inundând orașul.

În aprilie 2017, deșeurile de plastic au trecut de hotarele orașului Colombo, cauzând prăbușirea a zeci de case și omorând 32 de persoane.

Începând cu 2018, Șri Lanka a aprobat legea cu privire la pedeapsa cu un termen de închisoare de până la doi ani pentru utilizarea pungilor de plastic.

Sacoșele de plastic se descompun în 400 de ani. Conform datelor ONU, în fiecare an, în ocean și mări se aruncă 8 milioane de tone de deșeuri din plastic.

În anul 2050, în apele lumii va fi mai mult plastic decât pește.

 

 

 

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here