Noile cinematografe din Arabia Saudită ar putea include încăperi dedicate rugăciunii

Autor: , in Cultură/Media / 25 aprilie, 2018, 18:30

Proprietarii de cinematografe care plănuiesc să opereze în Arabia Saudită se pregătesc pentru posibilitatea de a fi nevoiţi să construiască încăperi dedicate rugăciunii, în afară de săli pentru proiecţii, scrie hollywoodreporter.com, citat de News.ro.

Cinematograful AMC deschis în capitala Riad are o sală pentru rugăciune, potrivit lui John Fithian, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Proprietarilor de Cinematografe. Fithian a vorbit despre Arabia Saudită în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi la CinemaCon.

Fithian a spus că urmează să fie stabilit dacă existenţa unor încăperi dedicate rugăciunii va fi obligatorie în toate cinematografele noi, dar aceasta este „o posibilitate”.

În timp ce Arabia Saudită începe să îşi dezvolte industria de divertisment după o perioadă de 35 de ani în care a interzis cinematografele, este incert încă modul în care proprietarii cinematografelor se vor adapta la practicile religioase şi culturale ale ţării, care includ rugăciuni zilnice, precum şi segregarea în funcţie de gen.

Potrivit lui John Fithian, există mai multe opţiuni pentru separarea spectatorilor în funcţie de gen, între acestea numărându-se complexuri separate sau program împărţit, dar şi separarea pe niveluri ori pe culoare.

„Am discutat (cu oficiali saudiţi, n.r.) despre cum putem respecta cultura, reuşind în acelaşi timp să vindem bilete”, a spus Fithian.

„Cu trei săptămâni în urmă, toate proiecţiile urmau să fie integrate. Apoi, planurile s-au schimbat pentru a permite proiecţii pentru «bărbaţi singuri» sau «burlaci», separate de «proiecţiile pentru familie» – care necesită ca o femeie să fie însoţită de soţul ei sau de un bărbat care îi este rudă de sânge. Până la urmă, am deschis doar cu proiecţii dedicate familiei”, a declarat Adam Aron, CEO al AMC.

„Aceste reguli vor fi schimbate din nou şi din nou, în timp ce ţara încearcă să găsească formula corectă”, a mai spus Adam Aron.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X