După ce Partidul Național Liberal din România, principalul partid de opoziție de la București, și-a anunțat susținerea pentru candidatul Andrei Năstase la funcția de primar al capitalei, miercuri și Uniunea Salvați România a anunțat că-l sprijină pe Năstase.

Reprezentanții USR pentru relația cu Republica Moldova, Radu Mihail și Matei Dobrovie, au efectuat o vizită la Chișinău în ultimele zile și au avut întâlniri cu reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, PAS și PLDM, dar și din societatea civilă.

„Pentru alegerile din Chișinău, opțiunea mea este una singură: Andrei Năstase, care a demonstrat că luptă cu determinare și curaj împotriva regimului oligarhic actual” a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Matei Dobrovie, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru Românii de Pretutindeni de la București.

El a precizat că „democrația și viitorul european al Republicii Moldova depind de alegerile din 20 mai și cele parlamentare, din această toamnă, iar în acest sens este nevoie de o consolidare a tuturor forțelor veritabil pro-europene”.

„Candidații iepurași trebuie să se retragă, iar Andrei Năstase să fie susținut de toți cei care susțin că sunt pro-europeni și unioniști, pentru a contracara astfel binomul Plahotniuc-Dodon”, a mai spus alesul român.

Matei Dobrovie a condamnat și „frăția PSD-PD”, între cele două partide aflate la guvernare în Republica Moldova și România, pe care le consideră „oligarhice”.

Colegul său Radu Mihail a declarat că alianța formată de PAS și Platforma DA se va bucura de susținerea USR și în cadrul alegerilor parlamentare din toamnă.

În cadrul alegerilor parlamentare din 2016 din România, Partidul Național Liberal s-a clasat pe poziția a doua, cu 20,4% din voturi, în timp ce Uniunea Salvați România a ocupat locul 3, cu 9% din voturi. Ambele s-au declarat în opoziție față de guvernarea formată de PSD și ALDE.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here