(dpa) - German seven time Formula 1 champion Michael Schumacher (R, team Ferrari) and his wife Corinna smile in front of a mountain panorama in the ski resort of Madonna di Campiglio, Italy, 12 January 2005. The Ferrari team got together for its traditional ski vacation under the motto 'Wrooom' in the Italian Alps.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher (49 de ani) continuă să fie critică, la cinci ani de la accidentul suferit în timp ce schia. Toate relatările referitoare la situația lui converg către ideea că fostul mare pilot de Formula 1 este complet dependent de îngrijirea și de deciziile pe care le iau apropiații săi, inclusiv în privința felului în care sunt cheltuiți banii obținuți de-a lungul carierei, scrie Realitatea.

Michael Schumacher are o avere de 800 de milioane de euro, potrivit estimărilor Forbes, dar nu mai poate dispune de ea după bunul plac, după accidentul a cărui victimă a fost pe 29 decembrie 2013. Jurnaliștii de la revista germană “Bunte” au aflat recent cine și în ce condiții are drept de folosință asupra banilor septuplului campion al Formulei 1.

În august 2012, altfel spus la începutul carierei de pilot, Schumi a încheiat un act notarial prin care și-a împuternicit tatăl (Rolf) să-l reprezinte din punct de vedere financiar, asta însemnând că părintele putea dispune după cum dorea de banii fiului. Documentul este valabil și astăzi și a fost semnat într-o perioadă în care Michael avea o relație cu Corinna, actuala soție, dar încă nu era căsătorit cu ea (avea să o facă în 1995).

În aprilie 2014, la aproape patru luni după accidentul lui Schumacher, Corinna a solicitat Tribunalului din Nyon să-i acorde dreptul de a face afaceri în numele soțului ei, deoarece acesta “este incapabil de judecată”, ca urmare a traumatismelor craniene suferite. Judecătoarea i-a admis cererea, dar cu o mențiune importantă: deși nu are nevoie de acordul socrului, la tranzacțiile importante Corinna trebuia să ceară aprobarea din partea autorităților elvețiene care se ocupă de protecția minorilor.

În testamentul lui Michael Schumacher sunt menționați trei moștenitori principali: soția Corinna, fiica Gina Maria (21 de ani) și fiul Mick (19 ani). Cotidianul “Bild” susține că acest documentul nu anulează însă actul notarial întocmit în august 2012, prin care Rolf Schumacher căpăta puteri depline asupra modului în care sunt folosiți banii câștigați de fiul său. Prin urmare, tatăl lui Michael poate gestiona averea fostului pilot, până la momentul execuției testamentare.

“Până acum, puterea absolută a tatălui nu a provocat la conflicte. Relația cu nora este bună. Chiar înainte de accidentul suferit de fiul său, pentru Rolf  Schumacher a fost construită o vilă pe domeniul lui Michael de pe malul lacului Geneva, în care locuiește din când în când”, a mai scris sursa citată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here