După victoria englezilor din tur, scor 5-2, cei mai mulţi oameni au aşteptat ca manşa secundă să fie o simplă formalitate pentru trupa pregătită de Jurgen Klopp. N-a fost chiar aşa.

Cine a urmărit „dubla“ Liverpool – AS Roma se poate considera un om norocos! Cu 13 goluri în cele două partide, această confruntare a intrat în istoria Ligii Campionilor drept semifinala cu cele mai multe goluri.

Miercuri seara, pe „Olimpico“, Liverpool şi-a pierdut invincibilitatea în acest sezon al Ligii Campionilor, însă acest amănunt va fi ultimul la care se vor gândi elevii lui Jurgen Klopp. Iar asta pentru că britanicii sunt deja cu gândul la Kiev, acolo unde vor întâlni Real Madrid în finala de la 26 mai.

Ca să ajungă aici însă, „cormoranii“ au suferit, inclusiv în returul cu AS Roma, care s-a transformat într-o nebunie de meci.

Pe lângă remontada fantastică reuşită în faţa Barcelonei, Roma avea de partea ei şi o statistică impresionantă înaintea returului cu Livepool: niciun gol primit acasă în acest sezon de Liga Campionilor, singura formaţie care se putea lăuda cu un astfel de bilanţ.

De partea cealaltă s-a aflat însă Liverpool, echipa cu cele mai multe goluri înscrise în deplasare în acest sezon de Ligă: 18!

Ce a ieşit pe „Olimpico“? Un meci încântător în care Liverpool a deschis scorul încă din minutul 9, însă Roma, pur şi simplu, nu s-a predat! Gazdele au egalat repede, dar la pauză s-a intrat cu 2-1 pentru Liverpool. Asta şi pentru că, în minutul 35, bara s-a opus şutului deviat expediat de El Shaarawy.

La reluare, AS Roma a egalat repde prin Dzeko (52), iar „Olimpico“ a luat foc! La 2-2, gazdele mai aveau nevoie de trei goluri pentru a trimite meciul în prelungiri.

Din păcate, din nou, arbitrajul a influenţat negativ jocul. În minutul 63, romanilor li s-a refuzat un penalty clar pentru un henţ evident. Dacă Roma ar fi majorat scorul de la acest 11 metri neacordat, cu siguranţă, ultima jumătate de oră ar fi fost una infernală pentru Liverpool.

Aşa însă, Liverpool a rezistat şi, în ciuda golului fantastic marcat de Nainggolan (86) şi altul înscris dintr-un penalty acordat eronat la ultima fază a partidei, „cormoranii“ merg într-o nouă finală de Liga Campionilor. Ultima, cea din 2007, a fost pierdută la Atena, în faţa Milanului, iar cealaltă, cea din 2005, a fost câştigată la Istanbul în faţa „Diavolului“.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here