Candidatul independent la funcţia de primar de Chişinău, Silvia Radu, acuzată de toţi concurenţii electorali că ar fi candidatul ascuns al PDM la şefia Capitalei, afirmă că, în următoarele zile, ar urma să apară sondaje de opinie, care ar defavoriza-o. Radu anticipează lucrurile deși, deocamdată, niciun centru sociologic nu a anunțat prezentarea vreunui sondaj, iar redacția Cotidianul.md a intrat în posesia datelor unui sondaj intern, realizat la comanda Partidului Democrat din Moldova (PDM).

„Probabil, în următoarele zile, așa cum ați văzut și recent, vor apărea o avalanșă de sondaje minciunoase. Politicienii vor desena sondaje ca să arate că ei au șansa de a câștiga, le vor propaga prin toate mijloacele, cu ajutorul organizațiilor de partid, pentru a încerca astfel să păcălească locuitorii Chișinăului. Am auzit că se pregătesc sondaje colorate. Prin asta, politicienii în realitate încearcă să mimeze votul, astfel dându-și singuri voturi prin aceste sondaje. Mi-aș dori însă ca cetățenii, în data de 20 mai, să le dau o lecție de viață politicienilor și prin votul său real, împotriva celor care umblă cu sondaje minciunoase și încearcă să falsifice intenția reală de vot a oamenilor”, a declarat Silvia Radu în dimineața zilei de astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult, acesta a transmis că „nu am de gând să mă retrag din această campanie electorală și este exclus să existe o astfel de decizie”.

De menționat că, redacția Cotidianul.md a intrat în posesia unui sondaj intern comandat de Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, care arată că principalii favoriți la a accede în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al orașului Chișinău sunt socialistul Ion Ceban și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Mai exact, pentru Ion Ceban ar vota 22,3% din locuitorii capitalei, acesta fiind urmat de Andrei Năstase, cu 20% din voturi. Silvia Radu ar acumula 14% din voturi, în timp ce liberalul Valeriu Munteanu ar obține 5%. Conform surselor, circa 30% din respondenți s-au declarat indeciși.

Spre comparație, luni, Asociația Sociologilor și Demografilor, acuzată, inclusiv de vicepreședintele PL Valeriu Munteanu, că face jocurile PDM, a prezentat datele unui sondaj, realizat în perioada aprilie – mai curent, în care se arată că în turul doi al alegerilor locale din Chișinău vor ieși candidatul socialiștilor Ion Ceban și Silvia Radu. Ceban ar acumula 27,6% din voturi, fiind urmat de Silvia Radu cu 27,1 la sută. Pe locul trei s-ar clasa candidatul comun al Platformei DA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, cu 13,2%, iar pe 4 – Constantin Codreanu cu 3,8%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here