marți, mai 8, 2018


Zodiac Killer: Autoritățile americane ar putea afla, după decenii de căutări, cine este celebrul ucigaș

Autor: , in Externe Social , - 11:14

Identificarea unui suspect în cazul Golden State Killer, care se desfășoară de decenii întregi, folosind bazele de date genealogice, le-a dat autorităților din California, SUA, speranța că aceeași metodă ar putea fi utilizată pentru a prinde celebrul killer Zodiac, care a comis un șir de crime între anii 1960 și 1970.

Despre acest lucru relatează Huffington Post.

Potrivit Departamentului de Poliție din Vallejo în regiunea San Francisco Bay, acesta deține articole care ar conține ADN-ul ucigașului. Mostrele au fost expediate la un laborator, unde va fi generat profilul unui suspect.

În timp ce este puțin probabil ca maniacul să existe în baza de date, există o posibilitate reală să fie identificată o potrivire genetică, care le-ar oferi investigatorilor posibilitatea de a crea și urmări un arbore de familie care să ducă direct la suspect.

Maniacul Zodiac a terorizat California de Nord între 1968 și 1970. Ucigașul trimitea scrisori și notițe criptate polițiștilor și ziarelor, pe care semna Zodica, un nume pe care l-au adoptat și poliția și mass media.

„Îmi place să omor oameni pentru că e distractiv”, scria într-un mesaj decriptat, atribuit lui Zodiac. „Este mai distractiv decât să omori animale sălbatice în pădure, pentru că omul este cel mai periculos animal dintre toate. Să omor ceva înseamnă cea mai frumoasă experiență.”

Zodiac susținea că a ucis peste 30 de oameni. Poliția susține, totuși, că acesta este responsabil de 6 ucideri și două tentative de înjunghieri.

Se crede că Zodiac a comis primele două crime pe 20 decembrie 1968, când a împușcat elevii David Faraday de 17 ani și Betty Lou Jansen de 16 ani. Corpurile lor au fost găsite pe un câmp din apropierea Vallejo.

La 6 luni depărtare, Zodiac a lovit din nou.

Potrivit poliției, înainte de miezul nopții de 4 iulie, 1969, Darleen Ferrin de 22 de ani și Michael Mageau de 19 ani s-au oprit într-un parc, la doar 4 mile de locul primei crime. Cuplul se afla în mașina lui Ferrin când au fost împușcați de mai multe ori. Fata a murit, dar băiatul, împușcat în față, piept și gât, a supraviețuit.

După trei luni. maniacul a atacat un cuplu de studenți, în septembrie 1969. Bryan Hartnell de 20 de ani și Cecilia Shepard de 22 de ani, erau la un picknick lângă lacul Berryessa, când s-a apropiat cu bărbat purtând un hanorac negru. Cei doi au fost înjunghiați de mai multe ori. Băiatul a supraviețuit, fata, însă, a murit mai târziu, dar nu înainte de a descrie atacatorul.

Exista speranța că o schiță cu fața ucigașului ar putea rezolva cazul. Schița a fost creată în baza relatărilor victimelor și martorilor care au supraviețuit.

Acesta a fost descris ca fiind un bărbat de vârstă medie, cu păr roșcat-castaniu și cu frizură scurtă. Se crede că purta ochelari. Schița, în pofida distribuirii masive în mass media, nu a dus la niciun arest.

Acum, odată cu avansarea tehnologiei de testare a ADN-ului și a multitudinii de baze de date disponibile, poliția ar putea avea o șansă de a identifica ucigașul Zodiac.

Deși e puțin probabil că acesta este încă în viață, o identificare corectă ar duce la încheierea unuia dintre cele mai misterioase cazuri ale secolului 20, cu maniacul care a terorizat cetățenii Californiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *