BMW recheamă 300 000 de vehicule din Marea Britanie, după ce cei de la BBC au descoperit că mașinile ar putea să se oprească pur și simplu în mers.

Compania recheamă 312 000 de automobile: BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW Z4 și BM X1, modelele pe benzină și diesel, fabricate între martie 2007 și august 2011.

Inițial, BMW a rechemat 36 410 mașini pe benzină, anul trecut, din motive de siguranță.

Producătorul german a rechemat inițial mașinile din Marea Britanie după ce un bărbat care călătorea cu soția sa de Crăciun, în decemrbei 2016, a murit când mașina acestora, un Ford Fiesta, a intrat într-un copac, pentru a evita un BMW care se stricase pe drum.

BMW-ul a suferit o pană electrică, care a deconectat luminile de frână și a lăsat mașina să stea amorțită în întuneric, în mijlocul șoselei.

O investigație a celor de la BBC a descoperit că problema ar putea afecta un număr mai mare de mașini.

Un conducător de BMW, Mwape Kambafwile, le-a spus celor de la BBC cum mașina sa BMW Seria 3 s-a oprit complet, brusc, în timp ce o conducea, în decembrie 2016.

„M-am gândit atunci că dacă aș fi fost pe autostradă cu familia mea, acest lucru ar fi putut avea consecințe foarte serioase”.

BMW a mai rechemat 500 000 de mașini din SUA, în 2013, dar și din  Australia, Canada și Africa de Sud.

Ca răspuns la investigația BBC, compania a spus: „Recunoaștem că au existat câteva cazuri de astfel de probleme legate de alimentarea electrică la mașinile care nu au fost revizuite în prima rechemare.”

„Pentru a reasigura clienții despre siguranța vehiculelor noastre, vom extinde din proprie inițiativă rechemarea.”

„Prin urmare, anunțăm că vom face pași mai activi în rechemarea vehiculelor din Marea Britanie, pentru a verifica toate mașinile care ar putea fi afectate de problema alimentării electrice.”

BMW a mai comunicat că va deschide o linie telefonică pentru clienți, pentru ca aceștia să poată contacta compania în cazul unei eventuale probleme.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here