Primăria din Lisabona se aşteaptă ca Eurovision Song Contest 2018 să genereze încasări de 25 de milioane de euro în oraş, în timp ce autorităţile spun că finala concursului, care va avea loc sâmbătă, 12 mai, ar putea atrage aproximativ 30.000 de turişti străini în capitala Portugaliei.

Potrivit AFP.com, primăria Lisabonei se aşteaptă ca investiţia sa în ediţia concursului Eurovision din acest an să genereze aproximativ 25 de milioane de euro din încasări de la hoteluri, restaurante şi alte afaceri locale.

Înainte de acest eveniment, primăria oraşului Lisabona a găzduit concerte cu acces liber, în fiecare seară, în Eurovision Village, amenajat în Praca do Commercio.

Autorităţile locale au profitat de atenţia adusă de ediţia din acest an a concursului Eurovision asupra Lisabonei, pentru a prezenta oraşul, cu scopul de a atrage mai mulţi vizitatori în următorii ani.

„Aceasta va fi o carte de vizită grozavă pentru oraş”, a spus Fernando Medina, primarul Lisabonei, săptămâna trecută, când şi-a explicat decizia de a cheltui 5 milioane de euro pentru a găzdui concursul Eurovision.

Televiziunea publică portugheză, RTP, care organizează show-ul, le-a finaliştilor să înregistreze câte un videoclip cu durata de 40 de secunde în care să apară bucurându-se de peisajele din Portugalia.

Aceste videoclipuri, numite „cărţi poştale din Lisabona”, vor fi prezentate în timpul finalei concursului Eurovision, care este urmărit de obicei de milioane de oameni din jurul lumii.

Potrivit agenţiei de turism britanice Travel Republic, rezervările turiştilor în Lisabona au crescut cu 27% în luna care a urmat ediţiei de anul trecut a concursului Eurovision, când reprezentantul Portugaliei a câştigat competiţia, în mai 2017, pe scena din Kiev.

Pe de altă parte, localnicii din Lisabona spun că deşi sunt conştienţi că economia ţării depinde în mare măsură de turism, se tem că acest oraş nu va putea gestiona numărul mare de vizitatori, care se află în creştere, în perioada de dinainte de finala Eurovision. Mulţi dintre localnici se plâng că autorităţile din Lisabona nu fac destul în legătură cu problemele care apar cu serviciile publice, precum colectarea deşeurilor şi transportul public.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here