Alegerile locale anticipate din mun. Chișinău care se vor desfășura duminica viitoare au o miză uriasă pentru alegerile parlamentare care se vor organiza în toamna acestui an, acestea urmând a fi influențate de scrutinul municipal, iar candidatul comun al forțelor pro-europene extraparlamentare, Andrei Năstase, poate repune în discuţie şansele pierdute ale Chișinăului european. Opinia este împărțită de scriitoarea și luptătoarea pentru libertate civică din România, Ana Blandiana.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, acesta apreciază că în alegerile prezidențiale s-au pierdut prin manipulări, denigrări, corupţie, ştiri false, deprimare, indiferenţă, lipsă de înţelegere a sensului istoriei, un sumum de şanse care ar fi apropiat Chişinăul într-un mod hotărâtor de Bruxelles, şi deci şi de Bucureşti, însă lucrurile pot fi, încă, reparate în scrutinul municipal de duminica viitoare.

„Duminica viitoare vor fi alegeri locale la Chişinău, iar candidat comun din partea partidului Maiei Sandu (PAS) şi a Platformei DA participă un tânăr, Andrei Năstase, candidat suţinut de Partidul Popular European, pe care l-am cunoscut când ne-a vizitat odata la sediul Academiei Civice si al Memorialului Victimelor Comunismului şi care m-a impresionat prin capacitatea de a nu renunţa, de a se implica în susţinerea ideilor proeuropene ca singurele salvatoare, de a nu-şi pierde – în mijlocul haosului organizat al politicii de dincolo de Prut – speranţa în destinul românesc al ţării lui şi de a continua lupta împotriva mafiilor postsovietice”, se arată în mesajul Anei Blandiana.

Acesta transmite că, Chişinăul poate deveni un oraş mai european, mai eliberat de blestemele istoriei, dacă la alegerile de duminică oamenii vor reuși să se mobilizeze și să facă alegerea corectă.

„Duminica viitoare sunt alegeri la Chişinău, iar miza lor este uriaşă pentru că ele preced alegerile parlamentare din toamnă pe care le vor influenţa şi pentru că, prin Andrei Năstase, partidul Maiei Sandu poate repune în discuţie şansele pierdute, iar Chişinăul poate deveni un oraş mai european, mai eliberat de blestemele istoriei.
Duminica viitoare sunt alegeri la Cişinău şi miza lor uriaşă este dovedită de imensa maşinărie de ură, minciună, murdărie, pusă în mişcare de reprezentanţii forţelor care ştiu că sunt puternice doar atâta timp cât nimeni nu are curajul să li se opună. Ei ştiu că, în cele din urmă, vor fi învinşi. Pentru asta nu e nevoie decât să-şi depăşească deznădejdea şi să voteze toţi cei care văd răul”, se mai arată în mesajul Anei Blandiana.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •