Oamenii de știință au reușit să monteze cu succes o membrană foarte subțire și flexibilă pe ochii unor bovine. Partea interesantă este că noile lentile de contact pot împușca cu laser.

Potrivit Popular Mechanics, invenția unor lasere pliabile și dinamice deschide noi oportunități pentru securitate și, pur și simplu, este foarte tare: într-o zi, am putea fi capabili să tragem cu laser din ochi.

Lumina de laser, care nu se găsește în natură, poate fi utilizată în instrumente de precizie, în măsurări sau operații chirurgicale, sau în crearea hărților și pentru localizare.

Majoritatea laserelor cer o structură mai solidă pentru stabilitate, ceea ce complică procesul de a le atașa pe suprafețe pliabile.

Într-un studiu publicat în revista Nature, cercetătorii au dezvoltat o membrană cu laser ultra-subțire, care poate fi fixată pe obiecte curbate sau delicate, la fel ca un sticker.

După ce savanții au calculat cantitatea de lumină de care aveau nevoie pentru a încărca și opera cu laserul (o cantitate care ar fi sigură pentru ochii bovinelor și ai oamenilor), aceștia au încărcat membrana cu lumină albastră și au fixat lentilele de contact pe ochii bovinelor (aceștia au o structură similară cu cei ai oamenilor).

Ochii de bovină au emis o rază de laser verde bine definită.

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

 1. Hi,

  We would like to introduce to you our explainer video service which we feel can benefit your site cotidianul.md.

  Check out a couple of our video examples here:
  https://www.youtube.com/watch?v=NKY4a3hvmUc
  https://www.youtube.com/watch?v=Ut6Wq3cjRys

  They can show a solution to a problem (such as your product or service), are concise, can be uploaded to video sites like Youtube, and can be embedded into your website or featured on single landing pages.

  Our prices are as follows depending on video length:
  0-1 minutes = $149
  1-2 minutes = $269
  2-3 minutes = $399

  *All prices include a custom video, full script and a voice-over.

  If this is something you would like to discuss further, do not hesitate to get in touch.
  If you are not interested, simply delete this message and you will not be contacted again.

  Kind Regards,
  Barbara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here