Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis marți să majoreze, în continuare, prețurile la carburanți. Astfel, începând cu ziua de astăzi, benzina nu poate fi comercializată la un preț mai mare de 19,15 lei, iar motorina la un preț mai mare de 17,09 lei pentru un litru. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul benzinei a crescut cu peste 2 lei, în timp ce cel al motorinei cu aproape 3 lei.

Dacă începând cu ziua de astăzi șoferii vor trebui să scoată din buzunar cel mult 19,15 lei pentru un litru de benzină, anul trecut aceasta era comercializată la prețul maxim de 16,90 lei. Un simplu calcul arată că prețul benzinei a crescut într-un an cu 2,25 lei.

În același timp, la moment, motorina a ajuns să fie comercializată la cel mult 17,09 lei. Spre comparație, în luna mai a anului trecut aceasta costa 14,40 lei. Astfel, prețul motorinei a crescut într-un an cu 2,69 lei.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here