La începutul lui mai, poliția din orașul Hangzhou, nordul Chinei, a răspuns la un apel din partea personalului unui bar, care spunea ceva despre o valiză suspectă. Aceasta conținea două milioane de yuani sau 314 204 dolari SUA – o sumă considerabilă de bani.

Polițiștii au reușit să dea de proprietarul valizei, care s-a dovedit a fi un bărbat care urma să îi transmită banii fostei sale prietene.

Banii erau taxa de despărțire, o nouă modă în China.

Potrivit BBC, astfel de taxe au apărut în China ca o compensație la finalul unei relații de lungă durată.

Acestea nu sunt obligatorii, dar seamănă cu înțelegerile de divorț.

Dacă vă întrebați cine trebuie să achite taxa, atunci aflați că cel care este inițiatorul despărțirii. Foștii parteneri decid suma taxei în baza timpului petrecut împreună, a eforturilor și a banilor pe care i-au investit în relație.

Unii oameni privesc pragmatic cantitatea de bani pe care partenerul a cheltuit-o cu ei în timpul relației, pe când alții estimează suma în proporție cu daunele emoționale pe care cred că le o va provoca despărțirea.

Impozitele pe despărțire sunt mai des achitate de bărbați – pentru că se simt vinovați sau pentru a compensa din supărarea fostei iubite. Totuși, din ce în ce mai multe femei cred că este acceptabil să le plătească taxe fostelor iubiți, având în vedere că, potrivit tradiției chinezești, bărbatul achită mereu mesele și cadourile într-o relație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here