Deși au anunțat că nu vor organiza dezbateri electorale, în perioada 5 – 11 mai curent, posturile de televiziune care fac parte din trustul oligarhului Vladimir Plahotniuc, au difuzat mai multe materiale cu caracter electoral direct și indirect, prin care au favorizat-o masiv pe candidata independentă Silvia Radu și l-au defavorizat pe candidatul comun al forțelor antioligarhice, Andrei Năstase, conform raportului de monitorizare a mass-mediei în campania electorală pentru alegerile locale noi din 20 mai curent.

Potrivit datelor raportului, postul public Moldova 1 reflectă campania echilibrat, asigurând pluralismul de opinie, fără a favoriza sau defavoriza evident vreun candidat în alegeri.

În același timp, radiodifuzorii naționali Prime TV, Canal 2 și Publika TV, care, potrivit declarației depuse la CEC, nu ar trebui să reflecte campania electorală, au difuzat mai multe materiale cu caracter electoral direct și indirect, prin care au favorizat-o masiv pe candidata independentă Silvia Radu și l-au defavorizat pe candidatul Platformei DA/PAS/PLDM, Andrei Năstase.

Raportul mai arată că, Jurnal TV a continuat să reflecte neutru evenimentele de presă organizate de concurenți. În același timp, în alte știri cu caracter electoral continuă defavorizarea candidatei independente Silvia Radu și favorizarea candidatului lui Andrei Năstase.

În perioada monitorizării, NTV Moldova și Accent TV l-au promovat deschis pe Ion Ceban, candidatul PSRM la primăria Chișinău, și pe Alexandr Usatîi, candidatul aceluiași partid pentru primăria Bălți, defavorizând-i în același timp pe Silvia Radu și Andrei Năstase, în timp ce la RTR Moldova s-a remarcat o favorizare ușoară a concurentului PSRM Ion Ceban și a candidatei Partidului Șor, Reghina Apostolova.

Conform raportului, Pro TV și TV 8 au asigurat pluralismul de opinie și diversitatea surselor, fără a favoriza sau defavoriza evident vreun concurent electoral.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here