Până la ora 09.15 a zilei alegerilor locale noi din data de 20 mai 2018, Misiunea de Observare Promo-LEX a Alegerilor Locale Noi constată anumite încălcări. Urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale, prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta sau perimetrul de 50 de metri ai secției de votare și fotografierea buletinelor de vot sunt câteva din încălcări.

Până la ora menționată a fost depistat un caz de obstrucționare a procesului de observare liberă în secția de votare.

De asemenea, au fost constate 9 cazuri în care urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale/ruperea/deteriorarea sau absența sigiliilor pe urnele de vot. Toate cazurile au fost depistate în municipiul Chișinău.

În același timp, la Jora de Mijloc a fost depistată prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta sau perimetrul de 50 de metri ai secției de votare. Mai exact, 2 persoane din partea unu concurent se afla de la deschiderea votării în incinta secției de votare. Au zis că sunt observatori dar nu au legitimațiile și au zis că o sa le primească mai târziu. Au instalat camere video și fac poze.

În același timp, la Chișinău un cetățean se afla în incinta secției de votare de aproximativ 30 de minute, nimeni nu i-a spus să iasă și nu i-a făcut observații, iar la secția de votare care se află în incinta Universității I. Creangă, str. Cornului, în spatele cabinei de vot, se afla o gheretă cu ferestre unde stă paza (o persoană). Acesta a fost rugată să plece, însă nu a făcut-o.

De asemenea, la Jora de Mijloc a fost depistat un caz de transportare organizată a alegătorilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here