Peste 1.800 de detectoare de fum au fost instalate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în casele cetățenilor din Republica Moldova. Acțiunea a avut loc în cadrul desfășurării Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată”. 

Potrivit datelor IGSU de instalații contra gazului și fumului au beneficiat 1.617 familii din localitățile raioanelor Ungheni, Cantemir, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Edineț, Florești, Basarabeasca și municipiul Chișinău.

Pompierii și salvatorii au montat detectoare la oamenii în etate, familii cu mulți copii, dar și persoane țintuite la pat. Odată cu declanșarea acestor instalații oamenii trebuie să iasă din locuință și să alerteze serviciile de urgență. Campania are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor cu CO, care se pot produce în casele oamenilor de la surse de aprindere, sau încălzire.

Potrivit datelor statistice prezentate de IGSU de la începutul anului 2018 în Republica Moldova au avut loc 40 cazuri de intoxicare cu Co și CO2, în urma cărora au avut de suferit 55 de persoane, inclusiv 24 de copii.

Din numărul total de intoxicații, 13 s-au soldat cu decesul a 18 persoane inclusiv 4 copii. Campania Națională „O casă protejată, o viață salvată” va continua și în următoarea perioada, iar mai multe familii din raioanele Căușeni, Rîșcani, Sângerei vor beneficia de detectoare de fum, potrivit unui comunicat al IGSU.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here