Insula Fernando de Noronha, situată la 370 de kilometri în largul coastei, are aproximativ 3.000 de locuitori, dar nu există secții de maternitate și nașterile sunt interzise acolo. Totuși, zilele acestea, întreaga comunitate sărbătorește venirea pe lume a primului copil după 12 ani, scrie BBC News.

O femeie care a dorit să rămână anonimă, a adus pe lume, sâmbătă, o fetiță. Proaspăta mamă spune că nu știa că este însărcinată și că nașterea a venit pe neașteptate.

Femeia în vârstă de 22 de ani povestește că vineri seara a avut dureri de burtă și când a mers la baie a simțit cum îi cade ceva dintre picioare. “Atunci a venit tatăl copilului și a luat-o. Era un copil, o fată”, a spus mama.

Copilul a fost ulterior la spitalul local unde a fost îngrijit și este în stare bună.

Într-un comunicat de presă, administrația locală a confirmat nașterea. “Mama, care nu dorește să fie identificată, a intrat în travaliu la ea acasă”, susțin aceștia.

Cei doi părinți susțin că nu erau conștienți de existența sarcinii.

Pentru a sărbători nașterea, localnicii s-au oferit să ajute familia donând haine pentru bebeluș.

Insula Fernando de Noronha se mândrește cu unele dintre cele mai bune plaje din lume și este renumită pentru rezervația sălbatică din parcul maritim național brazilian. Turiștii care ajung aici pot observa frecvent țestoase marine, delfini, balene și păsări rare.

Din cauza vulnerabilității rezervației, pe insulă au fost impuse restricțiii stricte privind numărul populației, scrie Libertatea.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here