USR România salută intrarea în turul II a candidatului Platformei DA, Andrei Năstase, şi își reafirmă susţinerea acordată şi pentru scrutinul din 3 iunie.

„În condiţiile în care scena politică din Republica Moldova este dominată de foşti comunişti deghizaţi astăzi în socialişti şi falşi pro-europeni, rezultatul obţinut de Andrei Năstase este o adevărată performanţă”, apreciază vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor țării, deputatul Matei Adrian Dobrovie.

Potrivit unei reacții, încă o dată locuitorii Chişinăului demonstrează că sunt majoritar pro-europeni şi, în pofida manipulărilor mediatice, şi-au dat seama care este candidatul cu adevărat pro-european, cu perspective reale să reuşească modernizarea capitalei.

În acelaşi timp, USR apreciază maturitatea politică a forţelor de dreapta de la Chişinău care l-au susţinut pe Andrei Năstase şi au făcut front comun pentru a salva capitala de capturarea de către tandemul PD – PSRM.

Mai mult, reprezentanții partidului transmit că „Chişinăul este o capitală europeană şi are nevoie de o reală apropiere de România şi Uniunea Europeană, iar România are o datorie morală de a fi alături de cetăţenii Republicii Moldova de aceea ne propunem să construim punţi de dialog cu forţe politice ce împărtăşesc aceleaşi principii cu cele ale USR pentru a defini o strategie comună de dezoligarhizare şi europenizare a Republicii Moldova”.

„Mă bucur că cele două partide anti-oligarhice şi pro-europene au susţinut un singur candidat la scrutinul din Chişinău şi astfel au reuşit să obţină o şansă reală de a câştiga alegerile. Este esenţial să avem la Chişinău un primar pro-european, care să înceapă schimbarea pe care toţi locuitorii Chişinăului o aşteaptă. Andrei Năstase este un prieten al României şi asta se vede şi din susţinerea cordială pe care a primit-o de la mai mulţi primari şi parlamentari români. Alegerile pentru Primăria Chişinău au o importanţă aparte şi în perspectiva alegerilor parlamentare din toamna acestui an, aşa că îi încurajez pe toţi locuitorii Chişinăului să meargă la vot pe 3 iunie şi să-l susţină pe Andrei Năstase, un om care a demonstrat că luptă cu determinare împotriva sistemului corupt şi promovează valorile europene. Prezenţa la vot este esenţială având în vedere că alternativa este un candidat ce si-a exprimat public, de nenumărate ori, dispreţul faţă de România si Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, preferinţa pentru aproprierea de Rusia lui Putin”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

USR transmite că susţine eforturile singurelor formaţiuni cu adevărat pro-europene din Republica Moldova – Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate – de a oferi o alternativă la actuala clasă politică rămasă fără credibilitate şi le vor susţine atât la alegerile locale de pe 3 iunie, cât şi la alegerile parlamentare din toamnă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here