Harta Federației Ruse a ajuns să fie gravată „din greșeală” pe un monument din Găgăuzia. Responsabilii de instalarea acestui monument declarând că s-a dorit gravarea hărții URSS, pasând vina pe cei care au realizat sculptura.

La 28 mai curent, la Comrat, a fost inaugurat un monument, care descrie activitatea grănicerilor din vremurile URSS, precum și a celor care se află în misiune pe apă, în aer sau pe pământ. Cu toate acestea, atenția publicului a fost atrasă de conturul hărții Federației Ruse reprezentată pe monument.

Preşedintele organizaţiei neguvernamentale „Grănicerul”, cel care a lansat ideea instalării acestui monument, Ivan Kîssa, afirmă într-un interviu pentru Gagauz Media că harta Federației Ruse a apărut pe monument „din greșeală”, întrucât organizaţia pe care o reprezintă a solicitat să fie gravată harta URSS, în contextul aniversării a 100 de ani de la fondarea serviciului de grăniceri al URSS.

„Ar fi trebuit să fie o hartă a conturului Uniunii Sovietice, pentru că am făcut serviciul militar pe timpul URSS, păstrând granițele, inclusiv ale Republicii Moldova”, a comentat Kîssa.

„Le-am explicat în mod special: „Intraţi pe Internet, scrieţi conturul hărţii URSS şi gata”. Eu nu am vorbit despre Rusia”, a adăugat Kîssa.

În același timp, șeful organizației a dat asigurări că, mai devreme sau mai târziu, greșeala va trebui să fie corectată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here