Majoritatea parlamentară formată din Partidul Democrat și sateliții săi a refuzat să susțină joi o propunere a deputatului PLDM Grigore Cobzac, care a solicitat audierea în Legislativ a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, pe tema asasinatului comis de luptătorii K1 apropiați deputatului democrat Constantin Țuțu și finului oligarhului Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir. 

„Solicităm audierea ministrului Alexandru Jizdan în legătură cu bătaia din fața unui club de noapte. Îngrijorarea noastră vine de la faptul că cetățenii au fost informați tardiv de MAI despre acest caz și asta s-a produs abia după ce informația a apărut în mass-media. Ne interesează de ce poliția nu a oferit informații, de ce agenții de pază nu au curmat bătaia, s-a încălcat sau nu cadrul legal, ce firmă de pază erara aceea. Ne îngrijorează și informațiile din media care îl arată în lumină negativă pe decedat”, a declarat liberal-democratul.

Solicitarea acestuia a fost susținută doar de PLDM, PSRM și PL, neîntrunind numărul necesar de voturi.

Amintim că crima a ieșit la iveală abia după ce soția polițistului decedat a povestit despre acest lucru. Abia după dezvăluirile soției Aurel Ignat, principalul suspect, a fost reținut și plasat în arest pentru 30 de zile.

Suspecții au fost văzuți în nenumărate rânduri în preajma deputatului Constantin Țuțu, și el fost luptător de K1. Ei au făcut parte din asociația FEA, condusă de către finul oligarhului Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •