Liderii politici austrieci și administrația locală a Vienei susțin candidatul proeuropean pentru funcția de primar al capitalei. Alexandru Machedon, șeful staff-ului electoral al candidatului Andrei Năstase, împreună cu o delegație din Republica Moldova, s-a întâlnit cu mai mulți membri ai Parlamentului austriac și cu reprezentanți ai autorităților locale din Viena.

Seria de întâlniri a început cu deputatul austriac Harald Troch.

„Duminică, locuitorii Chișinăului vor decide cine va fi viitorul Primar. Eu cred că ar trebui să fie o decizie pentru viitorul Chișinăului, o decizie orientată spre tineri care au nevoie de speranță, de locuri de muncă, de educație. Trebuie să fie o decizie care să pună în primul plan bunăstarea socială și o economie dinamică, o decizie legată de mai multă cercetare științifică și dezvoltarea orașului Chișinău. De aceea cred că este o decizie legată de valori; valori precum stabilitatea Europei, iar Uniunea Europeană are programe speciale pentru dezvoltare. Chișinău și Moldova au nevoie de sprijin. Cred că cooperarea cu Uniunea Europeană poate oferi multă speranță și multe oportunități pentru oamenilor din Chișinău”, a declarat deputatul Harald Troch.

Un alt parlamentar austriac, Andreas Schieder, a spus că „este foarte important pentru cetățenii Moldovei faptul că faceți cauza europeană mai puternică, promovați valorile europene, dezvoltarea europeană, investițiile și că promovați o economie deschisă și cu accent pe educație”.

Reprezentanții autorităților locale din capitala austriacă încurajează, la rândul lor, parcursul european al Moldovei.

„Viena a fost votată pentru a noua oară drept orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Eu consider că avem foarte multă experiență pe care o putem oferi și altora. Suntem fericiți că vă putem împărtăși speranța că veți avea un primar pro-european, care dorește să se alăture Uniunii Europene, astfel încât să putem extinde cooperarea cu dumneavoastră. Mult succes în alegeri!”, a declarat Ulli Sima, consilier municipal, viceprimar în Viena.

„Am venit aici pentru a înțelege cum ar arăta viitorul Moldovei, pentru că noi și tinerii vedem ce oportunități există aici, în Uniunea Europeană. Există universități bune, un bun sistem de sănătate, orașe frumoase, o infrastructură bine dezvoltată. Știm că Viena este un oraș de succes în domeniul inovării, în cel al calității vieții, cu străzi bune și cu parcuri extraordinare. Cred că ar fi important să preluăm acest model și să îl aplicăm la Chișinău. Dorim să oferim o speranță reală tinerilor, astfel încât ei să poată rămâne în Moldova și în Chișinău și să dezvolte mici afaceri, start-up-uri…”, a declarat Alexandru Machedon.

„Ne dorim să preluăm din experiența Vienei bunele practici în domeniul antreprenorial și administrativ. Vom coopera cu companiile vieneze și cu specialiștii austrieci în educație și în sănătate pentru a crește calitatea vieții în Chișinău. Modelul vienez stârnește entuziasm și dorim să strângem legăturile cu această capitală europeană”, a declarat și candidatul dreptei unite la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •