Președintele Igor Dodon se arată nemulțumit de rezultatul alegerilor de duminică, în care candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a suferit înfrângere și declră că a fost un „vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală”.

„În legătură cu rezultatul alegerilor din municipiul Chișinău, le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru participare la votare. Ei și-au făcut datoria, acum datoria trebuie să și-o facă primarul nou ales”, a reacționat Dodon.

Acesta a ținut să puncteze două aspecte, în urma scrutinului.

„Mai întâi de toate, vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în Capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban. Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci când se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Până atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor”, spune Dodon.

Acesta însă se arată nemulțumit de votul chișinăuienilor. „În al doilea rînd, constatăm că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plâng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servcii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului. Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi. Vom vedea ce management va demonstra Primarul General de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului”, declară președintele.

Acesta nu a ratat ocazia să aducă critici și ex-primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. „De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atât de prost, încît oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal”.

„În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el. Dar la acest subiect voi mai reveni cu alte prilejuri”, se mai arată în mesajul președintelui Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •