Vitalie Șalari, primarul comunei Băcioi, suburbie a Chișinăului, solicită azil politic în Uniunea Europeană sau Statele Unite, el acuzând presiuni din partea deputatului PD Constantin Țuțu.

Potrivit acestuia, Țuțu a blocat activitatea Primăriei Băcioi în ultimele zile, el utilizând în acest sens consilierii PDM și PSRM din localitate. Mai mult, Șalari acuză că structurile de forță ale statului îl protejează pe Țuțu și nu au dat curs plângerilor sale.

„Ori de câte ori am făcut sesizări, chiar și în 2014, în 2015, în urma agresiunilor fizice care au avut loc, și acum, când am constatat ilegalitățile, organele de drept, Procuratura, CNA, Poliția, de fiecare dată s-au eschivat de la răspunsuri sau au emis ordonanțe de refuz”, a acuzat Șalari.

Vitalie Șalari mai spune că fosta secretară a consiliului, Raisa Stoica, demisă „pentru repartizare ilegală de terenuri”, a fost repusă în funcție de către instanțele de judecată după ce a aderat la PD și la indicația lui Constantin Țuțu, iar acum deputatul democrat ar încerca să preia controlul Primăriei.

„Deputatul Țuțu mi-a cerut funcția de secretar și viceprimar la comunei Băcioi. Am refuzat categoric și am încercat să am o colaborare, dar s-a demonstrat că interesul lor a fost să pună mâna pe putere”, a precizat primarul.

În aceste condiții, el a spus că a scris demersuri către ambasadele UE în Moldova și ambasada SUA, pentru a-i acorda azil politic, deoarece își face griji pentru sănătatea sa și a familiei sale.

„Nu mai am încredere absolut deloc în instituțiile statului, care ar trebui să protejeze cetățenii, deoarece ele sunt la cheremului PD-ului”, a mai acuzat Șalari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here