Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) , de a majora din nou prețul carburanților este calificată de către Partidul Socialiștilor drept una „antisocială”. 

În opinia socialiștilor, creșterea prețurilor la benzină și motorină „va declanșa și creșterea prețurilor pentru produsele de primă necesitate, produse alimentare și va avea un impact nefast asupra sferei transportului și agriculturii din țara noastră”.

„Avțnd în vedere faptul că, 40 % din prețul final al combustilului pentru consumatori consistă din impozite și accize, iar guvernarea raportează despre o creștere considerabilă a impozitelor în buget, PSRM vine cu inițiativa de a micșora de două ori impozitele și accizele pentru benzină și motorină, care va oferi un sprijin substanțial populației și producătorilor autohtoni în această perioadă dificilă”, se arată într-un comunicat al sociaștilor.

Ei susțin că „această inițiativă nu este doar o măsură socială necesară, dar una pentru a stimula reanimarea economiei naționale  –  de la sistemul de transport (călători și mărfuri) până la agricultură și industrie, producerea în Moldova a mărfurilor competitive pe piață”.

Partidul Socialiștilor mizează pe susținerea inițiativei de către celelalte fracțiuni parlamentare, care își declară activitatea drept una socială.

Deși în ultimele zile au avut loc mai multe proteste împotriva deciziei ANRE, de a majora prețurile la carburanți, Agenția continuă să scumpească benzina și motorina.

Astfel, începând cu miercuri, 13 iunie, un litru de benzină va costa 19,49 lei, în timp ce motorina se va comercializa la un preț maxim de 17,41 lei pentru un litru.

Prețul benzinei crește cu 34 de bani, în timp ce motorina va costa mai mult cu 32 de bani.

Dacă inițiativa socialiștilor va fi susținută, atunci prețul benzinei ar urma să scadă cu cel puțin 4 lei, iar al motorinei cu trei lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here