Secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin a anunţat sancţiuni vizând trei cetăţeni şi cinci întreprinderi ruse, acuzaţi că au colaborat cu serviciile ruse de informaţii FSB în lansarea unor atacuri cibernetice vizând Statele Unite şi aliaţi ai lor.

„Statele Unite  fac eforturi pentru a lupta împotriva actorilor malițioși care lucrează pentru Federația Rusă și unitățile militare și de inteligență, cu scopul de a crește capacitățile de atac cibernetic ale Rusiei”, a declarat secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, potrivit Reuters.

„Entitățile desemnate astăzi au contribuit direct la îmbunătățirea capacităților cibernetice și maritime ale Rusiei, prin colaborarea cu FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) și prin punerea în pericol a securității și siguranței Statelor Unite și a aliaților noștri.”

Sancțiunile blochează bunurile, aflate sub jurisdicția Statelor Unite, ale celor vizați și interzice cetățenilor americani să facă tranzacții cu persoanele în cauză.

Moscova nu a comentat încă noile sancțiuni.

Companiile care cad sub incidența sancțiunilor sunt Digital Security, ERPScan, Embedi, Kvant Scientific Research Institute și Divetechnoservices.

Indivizii numiți luni au, cu toții, legătură cu Divetechnoservices: directorul general, Aleksandr Lvovich Tribun; managerul pe programare, Oleg Sergeyevich; și Chirikov și Vladimir Yakovlevich Kaganskiy, proprietarii companiei.

Sancțiunile de luni sunt cele mai recente care au lovit serviciile de inteligență ruse. Administrația Obama a sancționat FSB-ul în decembrie 2016, învinuind guvernul rus de hărțuire agresivă a oficialilor SUA și de operațiuni cibernetice care au vizat alegerile prezidențiale din 2016.

Washingtonul a impus sancțiuni adiționale împotriva serviciilor de inteligență în martie, când administrația Trump a sancționat 19 persoane fizice și cinci persoane juridice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here