Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) convoacă vineri, 15 iunie, o şedinţă publică în care urmează să decidă reducerea tarifelor la energia electrică şi să le majoreze pe cele la serviciile de furnizare a apei şi de canalizare și epurare a apelor uzate în Chişinău.

Astfel pentru ora 9.00, este programată examinarea şi aprobarea de către ANRE a noilor tarife de distribuție a energiei electrice și prețurile de furnizare a acesteia, prestate de către RED Union Fenosa și, respectiv, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie.

Începând cu ora 10:00, reprezentanții ANRE vor examina aprobarea tarifelor de distribuție a energiei electrice și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice, prestate de către RED Nord și, respectiv, FEE Nord.

Totodată, vineri se va discuta și aproba tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate prestat de Apă-Canal Chișinău. Solicitanții cer mărirea tarifelor în medie cu 10,6% pentru apă și servicii de canalizare, inclusiv pentru consumatorii casnici cu 13,5%: de la nivelul actual de la nivelul actual de 10,69 lei pentru un metru cub de apă la 12,13 lei.