Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revine la preţurile la carburanţi stabilite acum o lună.

Decizia a fost luată după ce Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a suspendat ordinul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, din 12 iunie, prin care au fost majorate preturile plafon la carburanţi.

„În scopul executării încheierii Judecătoriei Chișinău din 12 iunie prin care s-a dispus măsura asiguratorie judiciară, aplicată prin suspendarea executării Ordinului nr. 61-a din 12.06.2018, în conformitate cu art. 178 al Codului de procedură civilă, potrivit căruia încheierea judecătorească de asigurare a acțiunii se execută imediat, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică informează că, începând cu data de 13 iunie ora 15:01 prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19.15 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17.09 lei/litru pentru motorină”, anunță serviciul de presă al instituției.

De menționat că, potrivit deciziei ANRE din 12 iunie, pentru perioada 13-26 iunie, preţul plafon la benzină urma să fie de de 19,49 lei/litru, cu 34 de bani mai mult decât în ultime săptămâni, iar la motorină – 17,41 lei/litru, ceea ce constituie o majorare cu 32 de bani.

În urma scumpirilor la carburanţi anunţate de ANRE la 29 mai, şoferii, mobilizaţi pe reţelele de socializare, au organizat două proteste. Manifestaţiile au avut loc chiar dacă, la solicitarea premierului Pavel Filip, pe 1 iunie ANRE şi-a suspendat decizia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here