Președintele FIFA Gianni Infantino a spus miercuri că organizația se afla în moarte clinică atunci când acesta a fost ales pentru funcția de președinte, după scandalul de corupție care l-a implicat pe fostul președinte, Sepp Blatter.

Doi ani mai târziu, Federația este „în viață” și „foarte jovială”, cu o viziune clară despre viitorul său, a spus Infantino în discursul său de deschidere, la Congresul FIFA din Moscova, în ajunul Campionatului Mondial 2018, transmite AFP. 

Blatter este investigat de procurorii elvețieni pentru corupție practicată în cei 17 ani în care s-a aflat la conducerea FIFA.

Alegerile care au decis că Rusia va găzdui Mondialele în 2018, iar Qatarul – în 2022, au fost ținta numeroaselor acuzații de corupție, care au însemnat sfârșitul lui Blatter.

Infantino a pus FIFA pe picioare, oferindu-i o situație financiară stabilă, și a promovat inovațiile, cum este sistemul de arbitraj video, care analizează incidentele controversate din timpul meciurilor.

Și președintele Rusiei Vladimir Putin, care a susținut un discurs scurt la Congresul FIFA, l-a lăudat pe succesorul lui Blatter:

„Știm că Infantino a devenit președintele FIFA în vremuri grele, dar s-a descurcat foarte bine, ca un luptător adevărat”, a spus liderul rus.

SUA, Mexic și Canada, țările alese pentru găzduirea CM din 2026, l-au susținut și ele pe Infantino pentru funcția de președinte FIFA.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here