Marele maestru Eugen Doga, cunoscut în întreaga lume pentru compozițiile sale, precum coloana sonoră a filmelor „Maria Mirabela” şi „Şatra”, va susţine un concert pentru prima dată în Austria, la Palatul Schönbrunn, pe 15 iunie.

Acesta va urca pe scenă alături de Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova” de la Chişinău (dirijor Dumitru Cârciumaru) şi de soliştii Mariana Bulicanu (soprano la Teatrul Naţonal de Operă din Republica Moldova), Ana Maria Donose (soprană la Opera Naţională Română Iaşi), Dumitru Mâţu (tenor) şi Vitalie Advahov (acordeon), transmite News.ro.

Dedicat memoriei lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889), concertul organizat de Asociaţia Mihai Eminescu din Viena va cuprinde compoziţii pe versurile poetului naţional, ale Veronicăi Micle şi ale lui Grigore Vieru şi cele mai îndrăgite valsuri compuse de Eugen Doga.

Doga este considerat cel mai mare compozitor în viaţă, având în palmares muzică pentru peste 200 de filme, printre care şi renumitul ”Şatra”, mii de compoziţii clasice, muzică de estradă şi muzică pentru spectacole de teatru. Mai mult decât atât este autorul valsului din filmul ,,Dulcea şi tandra mea fiară”, considerat de UNESCO drept una dintre cele mai mari patru capodopere muzicale ale secolului XX.

Anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga în Moldova, ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai marelui artist.