Experții au observat că, o dată cu răspândirea publicității cu produse alcoolice care țintește publicul feminin și cu schimbarea rolulilor de gen, femeile au început să consume mai mult alcool.

În general, bărbații sunt de două ori mai predispuși să consume alcool decât sexul frumos. Totuși, acest lucru nu este valabil și pentru tineri. Femeile născute între anii 1990 și 2000 beau acum la fel de mult – ba chiar mai mult – decât bărbații de aceleași vârste,

Femeile suferă din ce în ce mai mult și de bolile provocate de alcool.

Statisticile americane arată că decesul provocat de ciroză a crescut la femeile cu vârste între 45 și 64 de ani cu 57% între anii 2000-2015. în comparație, procentajul la bărbați este de 21%.

Cel mai grav este că riscul de ciroză a crescut cu 18% la femeile cu vârste între 25 și 44 de ani, în timp ce la bărbații de aceleași vârste, riscul a scăzut cu 10%.

Totodată, numărul cazurilor cu femei aduse în stare de urgență la spital, din cauza intoxicării cu alcool, cresc rapid.

Dar problema nu este doar că femeile beau mai mult. Femeile sunt afectate mai grav de alcool decât bărbații.

Grăsimea din organim reține alcoolul, în timp ce apa în dispersează. Având în vedere că femeile au, în mare parte, mai multă grăsime în organim, acestea sunt mai afectate de alcool.

Femeile care beau alcool în cantități excesive tind să dezvolte o mai mare dependență și alte boli legate de alcool decât bărbații.

Femeile care au probleme cu alcoolul tind să înceapă să bea mai târziu, dar au nevoie de mai puțin timp pentru a dezvolta o dependență.

Sexul frumos este, de asemenea, mai expus la riscul de a suferi de o infecție la ficat sau boli ale inimii și psihice.

sursa: BBC

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •