(DOC) Hotărârea motivată de nevalidare a mandatului de primar pentru Andrei Năstase

Autor: , in Actualitate / Politic / 20 iunie, 2018, 17:03

Readacția „Cotidianul” a intrat în posesia hotărârii motivate de marți seară, prin care au fost invalidate alegerile locale anticipate din municipiul Chișinău.

Potrivit documentului, instanța a reținut că „pe parcursul zilei de 3 iunie 2018 (ziua alegerilor) candidatul la funcția de primar al mun. Chișinău, prin intermediul Live-Video, pe pagina sa de Facebook, a efectuat agitație electorală. Instanța a considerat că, cu toate că în adresările sale către alegători, concurentul electoral îi îndemna să se prezinte la vot și să voteze pentru cine consideră ei de cuviință, acțiunile lui reprezintă agitație electorală. Instanța a constatat că este doar prerogativa organelor electorale ca în ziua alegerii să se adreseze către alegători cu îndemnul de a se prezenta la vot”.

Instanța a mai statuat că, în situația când în cursa electorală au mai rămas doar doi candidați, „este evident că alegătorii sunt orientați să-l voteze anume pe dânsul”.

Instanța de judecată reține că Andrei Năstase a invocat în instanța de judecată că, aceleiași acțiuni au fost admise ca fiind agitație electorală ilegală și de către concurentul electoral Ion Ceban. „Astfel, concurentul electoral, Ion Ceban, în ziua alegerilor, a îndemnat alegătorii să iasă la vot, atât prin intermediul paginii sale Facebook, cât și prin intermediul mai multor mijloace media”. Astfel, este evident că ambii concurenți electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot și au admis acțiuni considerate de către instanța de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătorești irevocabile, ca fiind agitație electorală ilegală”, se arată în hotărârea motivată semnată de judecătoarea Rodica Berdilo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X