Republica Moldova începe să semene cu Rusia sau Iran, iar dacă nici acum UE nu reacționează dur, cu închiderea delegației din Chișinău și retragerea asistenței, înseamnă că birocrația e mai importantă ca orice și de fapt ne doare în basca de moldoveni. Afirmația este făcută de directorul Expert-Forum din România, Sorin Ioniţă, în contextul invalidării alegerilor anticipate din Chișinău.

„Dacă voi credeți că mai rău nu se poate, că-i o limită în toate, aflați că nu-i așa. Adică, tu câștigi alegerile iar puterea se suie cu picioarele pe judecător și-i sucește mână la spate până când îți invalidează mandatul. Stat de drept, cum ar veni, n-ai voie să cârtești la decizia magistratului, nici tu, nici UE. Deja Moldova începe să semene a Rusia sau Iran. E ca în Orientul Mijlociu: dacă din urnă nu iese ce trebuie, anulăm alegerile și rămâne cum s-a stabilit. Nu se poate alege decât cine decide ayatollahul. Filtraj paternalist”, a reacționat Ioniță.

În context, acesta se întreabă „cu ce filmare o are la mână Plahotniuc” pe magistrata de la Judecătoria Centru, Rodica Berdilo, care a invalidat alegerile.

„Numele judecătoarei moldovence de sharia, pentru posteritate: Rodica Berdilo. Mă întreb cu ce filmare o are la mână Plahotniuc, că sigur nu-i pe dragoste împărtășită, ca la PSD cu Dorneanu. E pe case, mașini, terenuri, cumetri cu conturi în Elveția, miliarde rusești spălate prin tribunale moldovenești, amenințări cu drujii din Tyras-polis și alte asemenea”, se mai arată în mesajul expertului de la București.

Acesta mai declară că nu se așteaptă la o reacție promptă din partea Bucureștiului, în schimb mizează pe ce a UE.

„Dacă nici acum UE nu reacționează dur, cu închiderea delegației din Chișinău și retragerea asistenței, înseamnă că birocrația e mai importantă ca orice și de fapt ne doare în basca de moldoveni: important e să ne meargă nouă lefurile și pensiile de funcționari europeni ghiftuiți. De la București n-avem speranțe: guvern nu există, doar marionete; iar alianță la putere are blaturi cu Plaha, fac bani și campanii împreună, cum s-a văzut acum câteva săptămâni, compromițând imaginea României în ochii cetățenilor moldoveni onești”, se mai arată în reacția directorului Expert-Forum din România, Sorin Ioniţă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here