Sute de oameni s-au adunat la această oră în fața Primăriei Chișinău, în semn de protest faţă de decizia de marți noaptea a magistraților Judecătoriei Centru prin care a fost anulat rezultatul alegerilor din 3 iunie şi nu a validat mandatul primarului ales, Andrei Năstase.

Oamenii au venit în fața Primăriei cu pancarte și drapelele Republicii Moldova și UE. Aceștia spun că decizia instanței de judecată este ilegală şi trebuie anulată. Manifestanţii scandează „Noi nu cedăm!” și „Năstase e primar”, „Nu căutați pe dracu, validați mandatul”.

Update 18:00 Protestatarii din faţa Primăriei Chişinău merg în marş spre sediul Partidul Democrat, unde a fost anunţat un alt protest: „Cina cea de taină la Partid”.

Lidera Partidului acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, prezentă la manifestație declară că cetățenii trebuie să înțeleagă gravitatea situației, deoarece nicio instituție de stat nu a rămas să apere interesele oamenilor.

„Cetățenii trebuie să înțeleagă gravitatea situației. Această decizie înseamnă calea spre dictatură. Am discutat cu Ambasadorul SUA și cel al UE, iar mâine avem întâlnire cu toți ambasadorii UE. O să comunicăm cu toți oficialii de la Buxelles despre situația fără precedent. Nu trebuie să admitem aceste abuzuri. Dincolo de această linie roșie este dictatură. Nicio instituție a astatului nu vrea să ne protejeze. Vă rugăm să fiți vigilenți și să înțelegeți gravitatea situației. Trebuie să ne apărăm drepturile acum, deoarece mai apoi poate fi prea târziu”, a declarat Maia Sandu.

„Decizia cine este primarul a luat-o electoratul, cei care au participat la alegeri. Rezultatele au fost recunoscute de toată lumea, cel mai important că au fost recunoscute de observatorii independenți Faptul că oamenii sunt aici ar trebuie să răspundă guvernarea, cei care au comandat decizia arbitrară. unei jude care şi-a bătut joc de noi, de voința populară”, a declarat și Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here