Ford F-150 este cea mai vândută mașină în primele patru luni ale anului 2018 cu peste 336.000 de unități și este urmată de Toyota Corolla și Volkswagen Golf.

Piața globală de mașini noi a înregistrat o creștere de 3.4% în primele patru luni ale anului și a ajuns astfel la 28.8 milioane de unități, potrivit datelor furnizate de compania de analiză Jato Dynamics.

Cifrele arată că Ford continuă să ocupe prima poziție în acest clasament datorită succesului înregistrat de camionetele F-150, F-250 și F-350, cu peste 336.000 de unități comercializate, în creștere cu 1.9%.

Clasamentul este completat de Toyota Corolla, care a depășit pragul de 309.000 de unități, în timp ce ultima poziție pe podium îi revine lui Volkswagen Golf cu aproape 292.000 de unități. Creșterea vânzărilor pentru modelul compact dezvoltat de Volkswagen este legată de vânzările bune înregistrate în Germania (+20%), care a devenit principala piață pen tru Golf, depășind China.

În schimb, lupta în segmentul SUV-urilor este semnificativ mai echilibrată. Cel mai bine vândut SUV din lume este Nissan X-Trail cu 260.000 de unități, care a pierdut locul 4 în favoarea compactei Honda Civic pentru mai puțin de 2.000 de unități, scrie Automarket.ro

Următoarele locuri sunt ocupate de asemenea de SUV-uri prin Toyota RAV4 și Volkswagen Tiguan. Analiștii de la Jato se așteaptă însa că, până la finalul anului, Tiguan să devină cel mai bine vândut SUV din lume.

„RAV4 și Tiguan se apropie. Exista o șansă ca Tiguan să conducă clasamentul SUV-urilor, întrucât RAV4 va primi în curând o nouă generație ceea ce ar putea rezulta într-un impact obișnuit asupra vânzărilor în primele luni de la lansare”, explică oficialii Jato.

Volkswagen Passat, Honda HR-V și Honda C-RV completează topul primelor 10 poziții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here