Spania, locul 10 mondial, a dominat total meciul cu Iran, echipă aflată pe poziția 37 FIFA, însă a câștigat doar cu 1-0. Cu toate acestea, spaniolii au dominat meciul de la un capăt la celălalt, iar statisticile confirmă acest lucru.

După ce la pauză aveau o posesie de 73 la sută, oamenii lui Fernando Hierro au avut, per total, o posesie de 68 la sută, însă în partea a doua a reprizei secunde, în minutul 70, au ajuns la 81,1 la sută.

În prima repriză, Isco a avut 58 de pase reușite, mai multe decât toată echipa Iranului, care a reușit doar 49. La fel și Sergio Ramos, cu 53. Până la final, Isco a atins mingea de 138 de ori, stabilind un record al unui jucător spaniol la un meci de cupă mondială, după 1966.

Spania, campioana mondială din 2010, a ajuns la 22 de meciuri consecutive fără înfrângere, ultimul eşec fiind suferit în faţa Italiei, la EURO 2016. Astfel, Spania reușește cea mai lungă serie de invincibilitate din fotbal la Cupa Mondială. „Furia Roja” nu a pierdut până acum în faţa vreunei echipe din Asia la Cupa Mondială, având şi două egaluri, unul tranşat la loviturile de departajare în favoarea Coreei de Sud, în 2002.

Spaniolii au condus și în ceea ce privește acuratețea paselor, 87 la sută dintre acestea fiind corecte (697 din 773), față de iranieni, care au avut 64 la sută (137 din 212).

Iranul, care nu mai pierduse în meciurile oficiale de aproape 4 ani, de la Mondialul trecut, nu a avut niciun șut pe poartă, în timp ce spaniolii au avut trei. Totodată, Iran nu a obținut nicio victorie în meciurile cu echipe europene, având 7 înfrângeri și o remiză (cu Scoția).

Diego Costa a fost ales omul meciului. Atacantul, care a marcat singurul gol al partidei, a tras doar două șuturi pe poartă, însă a hărțuit în permanență defensiva asiaticilor. În total, la această Cupă Mondială, atacantul lui Atletico Madrid a marcat 3 goluri din 4 șuturi pe spațiul porții și a ajuns la a zecea reușită pentru Spania.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here