Domnica Manole, judecătoarea de la Curtea de Apel Chişinău care în urma unei decizi a început să fie urmărită de SIS, CNA, CNI, CEC și Procuraura Generală, s-a aflat miercuri seara, pentru prima dată, la un protest al opoziției extraparlamentare. Aceasta spune că a ales să participe la manifestație doarece îi pasă de viitorul țării, în condițiile în care justiția a ajuns să fie subjugată.

„Până acum nu am ieșit la proteste și întruniri, dar astăzi nu am putut sta acasă. Sunt aici deoarece îmi pasă de viitorul țări, îmi pasă de țara în care trăim, îmi pasă de viitorul copiilor noștri. Îmi doresc foarte mult să trăim într-un stat de drept, într-o țară democrată”, a decalrat Manole.

Fosta judecătoare a amintit de decizia luată acum doi ani, în urma căreia și-a pierdut funcția și s-a ales cu dosar penal.

„Doi ani în urmă, și asupra mea au fost încercări de presuni, cu scopul de a mă determina să pronunț o altă hotărâre. Eu am ales calea legii și nu regret că am făcut această hotărâre. Am plătit cu funcția și m-am ales cu dosar penal. Timp de 2 ani sunt hărțuită. Iată în ce hal a ajuns justiția din Republica Moldova și în ce mod aceasta este subjugată. Fără justiție în acest stat nu poate exista nimic și toți cetățenii trebuie să luptăm pentru o justiție independentă. Doar cu o justiție independentă vom construi viitorul țării”, a mai declarat fosta judecătoare.

Manole a subliniar că își dorește ca poporul să fie „unit și solidar, în lupta pentru viitorul țării”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •