Kremlinul a ignorat, luni, o scădere rară a popularității președintelui rus Vladimir Putin, cauzată de planurile acestuia de a crește vârsta de pensionare brusc.

Potrivit Euronews, Kremlinul a spus că nu există motive pentru a dramatiza situația.

Prim-ministrul Dmitri Medvedev a spus, în data de 14 iunie curent, că guvernul vrea să ridice vârsta de pensionare. Schimbările sunt dramatice: bărbații ar putea ieși la pensie la 65 de ani, spre deosebire de 60 de ani, așa cum spune legea acum, ceea ce înseamnă o diferență de 5 ani.

La femei, schimbarea ar fi și mai serioasă: vârsta de pensionare ar putea crește cu 8 ani, de la 55 la 63.

Anunțul a fost făcut chiar în prima zi a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. Astfel, Medvedev a fost acuzat că ar fi încercat să umbrească veștile rele cu ajutorul evenimentului sportiv.

Sondajele arată că 90% din populație se opun noii legi.

Un sondaj, efectuat de compania de analiză FOM arăta joi că numărul rușilor care spun că ar vota pentru Putin a scăzut cu 8 procente, într-o singură săptămână.

2,5 milioane de oameni au semnat, de asemenea, o petiție care face apel către Putin să renunțe la planurile de modificare a vârstei de pensionare.

Întrebat despre scăderea bruscă a popularității președintelui rus, purtătorul de cuvânt al acestuia, Dmitri Peskov, a spus luni că nu ar „dramatiza situația. Reforma propusă cu privire la pensionare este un subiect social sensibil și nu a fost finalizată încă”.

„Desigur, sensibilitatea publicului cu privire la acest subiect are un efect de volatilitate asupra indicatorilor ratingului. Dar știți că Putin are o atitudine pragmatică asupra acestui fapt și că lucrul cel mai important pentru acesta este să continuie să muncească și să își îndeplinească obligațiunile sale de președinte. El nu se concentrează asupra ratingului său”, a mai declarat Peskov.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here