control_parental_starnet
Acasă Actualitate Goșu: La Chișinău s-au finanțat sute de seminarii, s-au mâncat munți de...

Goșu: La Chișinău s-au finanțat sute de seminarii, s-au mâncat munți de pișcoturi, iar situația e mai rea decât pe vremea lui Voronin

0

Deși partenerii de dezvoltare au investit enorm în ultimii ani în Republica Moldova, încercând să promoveze reforme aici, situația actuală la Chișinău este mai proastă decât în perioada guvernării lui Voronin, susține analistul politic Armand Goșu. 

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Ziare.com că decizia de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase a trezit nemulțumiri în Occident, mai ales după ce „multe guverne și agenții naționale au băgat bani și încă bani foarte mulți în ‘reformarea’ justiției moldovenești”.

„La Chișinău s-au finanțat sute de seminarii, s-au mâncat munți de pișcoturi, ca după opt ani să devină evident faptul că nu s-a schimbat absolut nimic. Că situația e mai rea ca pe vremea comuniștilor lui Voronin. Asta după ce ministere de Externe din state membre UE au redactat sute de rapoarte privind progresele înregistrate…. Mulți au făcut cariere birocratice fluturând astfel de hârtii, alții au câștigat așa de bine că și-au luat mașini și case. Ar trebui să dea banii înapoi! E o rușine ce s-a întamplat. Credeți ca oamenii din Republica Moldova nu văd și nu înțeleg? Ba bine că nu”, a declarat Armand Goșu.

El a mai spus că cetățenii moldoveni nu ar mai trebui să conteze pe intervenția Occidentului, ci să protesteze.

„Postările ambasadelor care mai trag din când în când de urechi puterea de la Chișinău nu impresionează pe nimeni, nici măcar opinia publică din Moldova nu le mai apreciază, ar trebui fapte, nu vorbe. Deci, scoși zeci de mii de oameni în stradă la proteste, ceea ce e greu, dacă nu imposibil de realizat. Moldovenii nu sunt nici armeni, nici gruzini. Ei când sunt nemulțumiți nu ies din casă să protesteze, ci iși iau pașaportul și se mută în altă țară”, a menționat analistul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here