Cele două femei acuzate de uciderea fratelui vitreg al liderului Coreei de Nord, Kim Jong-nam, ar fi fost antrenate special pentru a fi în stare de o asemenea asasinare, în care au utilizat un agent neurotoxic.

Presupunerile au fost exprimate de procurorii malaezieni, anunță The Guardian.

Fratele vitreg al președintelui Coreei de Nord a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, în data de 13 februarie 2017.

Fața lui Kim Jong-nam a fost murdărită cu VX, o neurotoxină dezvoltată ca armă chimică.

„Trebuie să fii antrenat pentru a face asta; în astfel de cazuri, nu poți eșua”, a spus procurorul Wan Shaharuddin Wan Ladin la Înalta Curte din Shah Alam, joi. Procurorul a comparat asasinarea nord-coreeanului cu o scenă dintr-un film James Bond.

Femeile au pledat nevinovate, spunând că jucau, de fapt, roluri într-un reality show, și că nu credeau că țineau în mână ceva letal.

Procurorul malaezian spune, însă, că trebuie să știi exact traseul prin care toxina VX poate pătrunde în corpul victimei.

De asemenea, criminalul trebuie să știe că are 15 minute la dispoziție pentru a se spăla pe mâini, pentru a nu fi contaminat cu agentul neurotoxic, iar camerele de supraveghere din aeroport arată cum cele două femei au plecat repede la baie după ce l-au atacat pe Kim.

Cele două femei, ambele cu vârste apropiate de 20 de ani, sunt unicii suspecți în cazul asasinării lui Kim Jong-nam.

Acestea ar putea fi condamnate la moarte, dacă li se va dovedi vinovăția.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here