„Creierul zburător” care se deplasează cu racheta lui Elon Musk spre Stația Spațială Internațională

Autor: , in IT/Ştiinţă / 29 iunie, 2018, 16:56

Un robot dotat cu inteligență artificială, poreclit Creierul zburător pentru forma sa sferică și pentru că a fost antrenat să urmărească și să interacționeze cu un astronaut german, și-a luat, vineri, zborul spre Stația Spațială Internațională.

Roboțelul se află acum la bordul rachetei Falcon 9 al companiei lui Elon Musk Space X.

Racheta transportă, în capsula Dragon, 2 700 de kg de provizii spre Stația Spațială Internațională. Aceasta este a 15-a misiune a capsulei spre laboratorul astronomic care orbitează în jurul Terrei. Misiunea face parte din contractul de 1,6 miliarde de dolari dintre Space X și NASA, informează AFP. 

Elementul-cheie al încărcăturii de pe rachetă este dispozitivul numit CIMON, care se descifrează ca și Companionul mobil de interacțiune cu echipajul.

Roboțelul este de mărimea unei mingi de basket.

Activarea lui CIMON este „un moment istoric, acesta devenind primul robot de felul său care să interacționeze cu oamenii în spațiul cosmic”, a spus Christian Karrasch, managerul proiectului CIMON de la Centrul Aerospațial din Germania, în timpul unei conferințe de presă de la NASA, joi.

CIMON a fost antrenat să recunoască vocea și fața lui Alexander Gerst, un geofizician de 42 de ani din cadrul Agenției Spațiale Europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X