Autoritățile din China spun că vor limita salariile pe care le pot primi actorii, pentru a reduce evaziunea fiscală și „idolatrizarea banilor” din industria cinematografică.

Actorii din filmele și programele TV chinezești vor avea un salariu limitat la 40% din costurile pentru producția totală. a acestora.

Actorii din rolurile principale nu vor putea fi plătiți cu mai mult de 70% din costurile totale achitate echipei de actori, a spus guvernul.

Decizia vine după o dezbatere cu privire la salariile achitate vedetelor și la evaziunea fiscală din industrie, anunță BBC.

Anunțul oficial vine dintr-un comunicat comun al unui număr de cinci agenții guvernamentale chineze – departamentul pentru propagandă, ministerul culturii și turismului, și regulatorii de radio, TV și cinema.

Acesta a fost publicat în orele târzii ale zilei de miercuri.

Comunicatul nu explică de ce decizia vine acum, dar spune că trebuie să fie rezolvate problemele legate de actorii plătiți cu sume colosale, de contractele parțiale și de evaziunea fiscală.

„Aceste probleme au dăunat mediului sănătos din industria cinematografică și TV și a dus la idolatrizarea banilor; tinerii urmăresc orbește celebritățile și valorile sociale distorsionate”, a mai adăugat anunțul, fără a specifica în ce mod va fi aplicată limitarea salariilor.

Potrivit Forbes, cea mai bine plătită actriță chineză pentru anul 2017 este Fan Bingbing, care a câștigat anul trecut 300 de milioane de yuani sau peste 45 de milioane de dolari SUA.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here