Oficiali italieni de top s-ar fi întâlnit cu șeful pe securitate națională din Siria, violând regulile UE

Autor: , in Externe / 29 iunie, 2018, 14:10

O întâlnire secretă ar fi avut loc între consilierul militar principal al președintelui Siriei, Bashar al-Assad, și oficiali italieni de top.

Organizațiile internaționale pentru drepturile omului au început să investigheze acuzațiile.

Decizia Italiei de a găzdui întrevederea clandestină a violat regulile Uniunii Europene, susține Centrul European pentru Drepturi Constituționale și ale Omului (ECCHR), potrivit The Guardian. 

În plângerea sa, înaintată Comisiei Europene, împotriva Italiei, ECCHR susține că, la începutul anului 2018, ar fi avut loc o întâlnire între Ali Mamlouk, șeful biroului de securitate națională al Siriei, și Marco Minniti, un fost șef al serviciilor de inteligență italiene, care lucra, pe atunci, pentru ministrul de interne al Italiei.

Organizația susține că întrevederea a încălcat regula impusă de UE în 2011 asupra lui Mamlouk, care îi interzice acestuia să călătorească în Uniune.

Șeful serviciilor de inteligență al Italiei, Alberto Manenti, ar fi fost, de asemenea, prezent la discuții.

Raporturile inițiale, ce datează din februarie 2018, susțin că oficialii italieni i-ar fi oferit lui Mamlouk un avion privat, cu care acesta a zburat la Roma, dar că întrevederea nu a fost recunoscută sau anunțată oficial.

ECCHR susține, în plângerea sa, că a „primit confirmarea cu privire la vizita sirianului în Italia, de la oficiali guvernamentali și unele surse jurnalistice”.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X