Plahotniuc și Dodon au pus stăpânire totală pe instituțiile statului. Pentru prima dată de la independență alegerile au fost anulate. Pentru prima dată, niciuna din instituțiile statului nu a încercat să opună rezistență. Toate instituțiile au îndeplinit ordinele abuzive ale lui Plahotniuc. Aceasta înseamnă începutul dictaturii, spune lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la protestul din Piața Marii Adunări Naționale, care se desfășoare la moment.

„Regimul ne-a declarat nouă, cetățenilor, război. A declarat război democrației. Nu ne cereți să fim politicoși cu un regim autoritar. În Republica Moldova nu mai există autorități, Guvern sau Parlament măcar pe jumătate legitime. În Republica Moldova ne confruntăm pe un regim autoritar, care a uzurpat puterea și calcă în picioare drepturile noastre. Să nu ne facem iluzii. Dictatorii sunt cruzi și egoiști, ei sunt capabili de orice pentru a-și apăra interesele. Astăzi, Plahotniuc a dat ordine să fie anulate alegerile, pentru că nu i-a plăcut primarul ales, dar mâine poate da ordine să fie nimiciți cei care critică sau se opun regimului lui”, se arată în discursul liderei PAS.

„Ce facem mai departe? În primul rând rezistăm. Trebuie să nu ne lăsam intimidați și îngenuncheați de regim. Trebuie să înțelegem că regimul va merge până acolo unde îl vom lăsa. Să nu admitem ca această situație să devină una normală. Trebuie să acționăm, să ne ridicăm acum și să ne opunem dictaturii. În să mergem în fiecare comunitate pentru a informa despre pericolele acestui regim autoritar, despre abuzurile și metodele prin care putem rezista și ne opunem regimului”, mai spune Maia Sandu.

Aceasta transmite că oamenii ar trebui să fie uniți acum, nu atunci când „dictatura” în va afecta pe fiecare.

„Cu cât mai mulți suntem, cu atât mai eficienți vom fi. Mulți oameni încă nu simt gravitatea momentului, mulți își văd de viața lor, merg la lucru, își îngrijesc copiii, dar dictatura se instalează puțin câte puțin. Haideți să fim uniți. Atunci când suntem uniți, suntem puternici. Trebuie să demascăm și să împiedicăm toate schemele de corupție. Să combatem propaganda. Haideți să nu ne mai uităm la televiziunile lui Plahotniuc și Dodon, să nu ne lăsam manipulați. Să nu le permitem să ne dezbine. Dacă le vom permite asta, ei ne vor nimici unul câte unul. Puterea dictatorilor crește din frica și indiferența poporului. Cu cât suntem mai curajoși și implicați cu atât ei sunt mai slabi”, se mai arată în discursul liderei PAS, Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here